ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проживає більше 11 тисячі переселенців

|

У Львівській області проживає більше, ніж 11 тисяч переселенців з різних областей України. Про це йшлося під час телемосту з Ужгородським прес-клубом, щодо питання адаптації й соціалізації внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади та проблеми, які виникають у цьому процесі, передає кореспондент Львівського порталу.

14725631_1311221585556239_4287466204882222934_n

Як розповіла позаштатний радник Міністерства соціальної політики України з питань ВПО у Львівській області Оксана Яковець, у місті робиться все, аби переселенці відчули себе частинкою громади та знайшли себе у нових умовах.

«У Львові перебуває більше ніж 11 тисяч біженців. Третій рік роботи з внутрішньо переміщеними особами вже визначив певні тенденції і певні напрями роботи з ними. У цьому році акцент робиться на підтримці ініціатив ВПО, які прагнуть адаптуватися в місцеві громади, поділитися своїми культурними і традиційними надбаннями, а також, які прагнуть започаткувати власну справу. Основною проблемою для внутрішньо переміщених осіб є житло та низька заробітна плата. Однак за останні роки в одному районі Львова для ВПО було виділено 22 земельні ділянки. Львів старається підтримувати біженців, та допомагати їм фінансово. Одна людина може отримати одноразову допомогу у сумі біля 3 тисяч гривень. Сьогодні діє тільки державна підтримка, яка передбачена постановою Кабміну, та тими виплатами, на які мають право внутрішньо переміщенні особи на загальній підставі, як і всі інші громадяни України, в обласному бюджеті кошти не передбачені», – розповіла вона.

Також О.Яковець зазначила, що кількість переселенців у Львівській області залишається сталою: за вересень місяць було зареєстровано лише 12 біженців з різних областей України.

Фото: pressclub.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *