ОСТАННІ НОВИНИ

Для молоді з особливими потребами відкрили «Майстерню по роботі з деревом»

|

У Навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» відкрили «Майстерню по роботі з деревом», у якій 28 молодих людей вже розпочали навчання столярській та теслярській справі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

dzherelo1-36a3aa41715fa8faf057e2c7ca6c26a1

Як розповіли у центрі, молодь зосереджено працює з новими інструментами, уважно дослухається настанов інструкторів. Фахівці тим часом активно працюють над розробкою ефективної навчальної програми.

Втілюється проект за підтримки Європейського Союзу, в партнерстві із Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Спілкою Робітничих Самаритян Грузія (ASB-Georgia). У межах проекту вже зробили ремонтні роботи у приміщенні для столярної майстерні, придбали перше необхідне обладнання та розпочали щоденні заняття з молоддю.

«Такі ініціативи є початком важливих соціальних змін не лише у Львові, а й в усій Україні, – зазначає Марина Рябуха, керівник Майстерень для молоді Центру. – І  ми продовжуємо активно шукати ресурси для купівлі необхідного обладнання, щоб розширювати можливості розвитку для особливої молоді».

Довідка

Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» заснований в 1993 році з ініціативи батьків дітей з особливими потребами та волонтерів з Канади. За 23 роки роботи Центру допомогу отримали близько 5 000 дітей та молоді віком від кількох тижнів до 35 років. Сьогодні у центрі щодня займаються 150 вихованців та 100 родин в місяць отримують консультаційний супровід та реабілітаційні послуги, в яких виховуються діти з порушеннями розвитку.  Центр «Джерело» частково фінансується з комунального бюджету міста Львова (30%) та здебільшого з благодійних надходжень (70%).

Фото: Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *