ОСТАННІ НОВИНИ

Чи зникнуть з площі перед Оперним дитячі машинки, сігвеї та інші заборонені атракції?

|

У ЛКП «Муніципальна дружина» впевнені: до 20 жовтня на площі біля Оперного театру не залишиться жодного атракціону, у тому числі дитячих електромашинок, забрати які від Оперного намагаються уже не перший рік. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив керівник ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль.

2

За словами головного муніципала Львова, підприємцям, що займаються атракціями біля Оперного театру, уже вручено  рішення виконкому «Про демонтаж засобів сфери розваг і відпочинку та атракціонної техніки (пересувної, спортивної, немеханізованої та механізованої, у тому числі дитячих електромобілів, сігвеїв та турніків тощо), які розташовані у центральній частині міста Львова у зоні ЮНЕСКО».

«Людям вручене рішення виконкому, вони повідомленні. Відповідно при виявлені таких атракціонів, «Муніципальна дружина» складає протокол, акт демонтажу і демонтовує ці речі. Машинки описують і переміщаються на склад відповідального зберігання, який надає районна адміністрація. Також адміністрація надає транспорт, яким ці атракціони переміщаються… Є варіант, що підприємець сам забирає ці машинки і надає документ, де вказує, що не буде більше порушувати», – повідомив Ю. Діль.

1

На запитання кореспондента Львівського порталу, чи встигнуть муніципали демонтувати усі атракції до 20 жовтня, як це передбачає рішення виконкому, Юрій Діль відповів: «Звичайно, що так. Сьогодні прослідковуються варіанти винесення цих машинок».

Також він розповів, що раніше демонтувати славнозвісні машинки було неможливо через юридичні неточності самого рішення.

3

«Не було вказано у рішенні виконкому, і це оскаржували підприємці через суди, які саме атракціони заборонені. Бо по суті, атракціон – це є  стаціонарна конструкція А зараз у рішенні є чітко прописано, які саме атракціони збороняються, і ці електромашинки там є. Зрештою, основне з питань – це є безпека для дітей, які там катаються, можливість виїзду на смугу дорожнього руху тощо. Підприємець за це відповідати не буде, а місто відповідає  за безпеку. У нас є спеціально відведені для цих розваг місця – паркові зони, де можна орендувати ділянки і проводити дитячі забави», – пояснив керівник ЛКП «Муніципальна дружина».

Зазначимо, що під святкування у Львові Дня захисника України, 14-16 жовтня, на площі біля Оперним театром у Львові можна було помітити, як в рух “пішли” і дитячі електромашинки, і сігвеї.

Нагадаємо, що виконавчий комітет міської ради Львова прийняв рішення про демонтаж з історичної частини міста усі пересувні і не пересувні атракціони.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *