ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати та бізнесмени облаштували за Винниками «таємну Конча-Заспу»

|

Під Львовом будують елітне поселення львівських депутатів, яке претендує на місцеву «Конче-Заспу». Про це йдеться у статті Наші гроші.Львів, передає Львівський портал.

3

Село Підберізці розташоване орієнтовно в 10 км від Львова, відразу за Винниками. У цьому селі є вулиця з окремим заїздом із об’їзної траси – Дубовий Гай. Список поселенців вулиці є доволі цікавим – небагато «підльвівських» поселень можуть похвалитися такою кількістю відомих імен серед своїх мешканців.

За відведення перших 36-ти ділянок на цій вулиці депутати сільради проголосували ще у 2009 році, у 2010 безкоштовно віддали ще 7 ділянок, та 4 – у 2013. Загалом було роздано 8,7 га сільської землі. Станом на сьогодні майже половина осіб (22 із 47), які отримали землю безкоштовно, передали її у власність третім особам. В результаті ротації землевласників, у списку відомих львів’янам прізвищ, наприклад, Козловський, Гутник, Адамик, додались інші, не менше популярні, наприклад, Федишин.

SONY DSC

Вже сьогодні їдучі автошляхом M06 Київ-Чоп можна побачити верхівки особняків перших поселенців. Серед них – будинок площею понад 800 кв. м, що належить родині депутата Львівської міської ради від БПП Григорія Козловського. У 2009 сільрада виділила самому депутату, його дружині, батьку та матері загалом 0,68 га. Нині у кадастровій карті, як власник землі на вулиці Дубовий Гай є лише Петро Козловський, батько депутата. Йому ж офіційно належить і будинок.

Крім того, Козловські мають в користуванні ділянку зі ставком площею 7,1 га. Офіційно водойма з площею водного дзеркала 3,68 га знаходиться в оренді ТОВ «Вест Етуаль» – будівельного підприємства, засновником якого є Святослав Козловський, син Григорія Козловського. Фірму він отримав від бабусі по лінії матері – Марії Банах, яка заснувала товариство у 2006 році.

Підприємство орендувало ділянку зі ставком у 2012 році терміном до 2037 року.

Ділянка площею 0,2 га, на якій поки що немає будинку, належить Борису Калінічуку – чоловіку сестри депутата Козловського. У ЗМІ про нього також пишуть як про начальника служби безпеки «Львівської тютюнової фабрики».

Серед тих, хто безпосередньо отримав ділянку від сільради є також родина Свіщових. Нагадаємо, Віталій Свіщов є наймолодшим депутатом Львівської міської ради останнього скликання від БПП. Його батько, Олександр Свіщов, відомий давньою дружбою та спільним бізнесом з Григорієм Козловським. Сестра депутата, Вікторія Свіщова, також «провадила» з Козловським бізнес – ТОВ «Кінокомплекс-Київ». Офіційно ділянка площею 0,18 га записана на Валентину Свіщову – бабцю депутата.

Додамо, Свіщов-старший свого часу вів господарську діяльність з Андріяном Гутником, депутатом Львівської міськради від ВО «Свобода», а також з бізнесменом Романом Блащаком, які тепер стали його сусідами на вулиці Дубовий Гай.

SONY DSC

Андріян Гутник отримав 0,1042 га землі безкоштовно у 2009 році. Сьогодні ж, за даними публічної кадастрової карти, Гутник володіє трьома ділянками загальною площею 0,28 га. Попередніми власниками двох з них були мешканці Винник, які отримали ділянки безкоштовно.

Ще один депутат Львівської міської ради від БПП Петро Адамик того ж 2009 року отримав від сільської ради ділянку площею 0,2016 га. Поруч з нею розташований наділ його брата, Михайла Адамика, площею 0,1915 га.

Крім того, Михайло Адамик користується трьома суміжними ділянками загальною площею 0,3981 га, що розташовані по другу сторону вулиці. Усі наділи орендовані у червні 2015 року з терміном дії договору оренди – до 2064 року. Цільове призначення земель – ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Фото: lviv.nashigroshi.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *