ОСТАННІ НОВИНИ

За 10 днів на грип захворіло більше 150 тисяч українців

|

Міністерство охорони здоров’я очікує циркуляцію 3 штамів грипу в епідеміологічному сезоні 2016/2017 років. Про це на брифінгу повідомила заступник міністра охорони здоров’я Оксана Сивак, передають Українські Новини.

грип

“Епідемія грипу проходить в Україні щорічно і не є несподіванкою. За даними МОЗ, в сезоні 2016/2017 в Україні будуть циркулювати такі штами грипу: “Каліфорнія”, “Гонконг” і “Брісбен”, – зазначила вона.

Вона повідомила, що, вакцинація проти грипу є рекомендаційною, але не обов’язковою.

Згідно з інформацією, якою володіє МОЗ, аптеки України забезпечені зареєстрованими і перевіреними вакцинами проти грипу.

Зі слів завідуючої держустанови “Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій Моз України” Тетяни Диханівської, з 3 жовтня розпочався новий відлік хворих грипом і гострими респіраторними інфекціями.

“На 40 тижні, що почався з 3 жовтня захворіло 153 тис. людей. З них було госпіталізовано 3,7 тис. осіб, з яких 75% діти. Були проведені дослідження, вірус грипу не був знайдений, у 51% випадків були визначені віруси парагрипу, а також аденовіруси, респіраторно-синцитіальні інфекції”, – заявила вона.

Зі слів Диханівської, епідемічні пороги в Україні ще не перевищені.

Раніше Львівський портал  писав, що у Львівській області  побільшало хворих на ГРВІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *