ОСТАННІ НОВИНИ

Трамвай на Сихів. Сьогодні демонтують дві останні «будки» ринку «Санта-Барбара»

|

Сьогодні, 12 жовтня,  з території ринку «Санта-Барбара» буде демонтовано два останні МАФи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

santa-barbara

Як повідомила голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк, торгові павільйони за новою адресою – вул. Антонича, 8 – мають запрацювати вже у листопаді.

«Необхідно демонтувати ще МАФ, в якому був адмінкорпус ринку. Всі інші МАФи вже демонтовано. Зранку працівники демонтують ці два останні МАФи та приберуть будівельне сміття, що залишилось. Загалом на ринку було 150 МАФів.

Як повідомляє керівництво ринку, планується, що з 1 листопада торгові павільйони запрацюють за новою адресою – вул. Антонича, 8. Там вже встановлені вікна та двері, під’єднана електрика. На новому ринку буде 70 МАФів, вони трохи більші за площею. Питання з підприємцями врегульовано керівництвом ринку», – розповіла Ірина Маруняк, голова Сихівської РА.

Нагадаємо, згідно з досягнутими домовленостями між ЛКП «Львівавтодор», Сихівською районною адміністрацією та ТОВ «Сихівська народна торгівля», відбувається перенесення ринку «Санта-Барбара» на вулицю Антонича, у зв’язку з прокладенням трамвайної колії на Сихів.

Додамо, що трамвай на Сихів поїде усередині листопада.

Довідка:

Проект з будівництва трамвайної лінії на Сихів реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР – 12 млн. євро, гранту німецького уряду – 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС – 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро.

ЄБРР виділив додатково 6 млн. євро на будівництво колектора підземним способом. Завдяки дофінансуванню стало можливим вирішення проблемного питання з колектором, тож реалізацію проект «Трамвай на Сихів» вдалось продовжити.

Завдяки новій трамвайній колії з Сихова до центру можна буде комфортно доїхати за 25-30 хв. Проект також вирішить транспортне навантаження найбільшого житлового масиву Львова (150 000 мешканців). Окрім цього, трамвай є одним з найбільш екологічних видів транспорту.

Будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено Генеральним планом Львова. Згідно з проектом, прокладено 11,5 км колії в обидва боки по вул. Стуса, вздовж пр. Червоної Калини до ринку «Санта-Барбара». Тендер на виконання робіт виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія «Еджіс Інтернешнл».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *