ОСТАННІ НОВИНИ

Клімкін пояснив, чому затягують із наданням безвізу Україні

|

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив зволікання з наданням безвізового режиму Україні і Грузії внутрішніми процесами в Євросоюзі. Про це він повідомив сьогодні в коментарі журналістам, передає ЛІГА.net.

безвізовий режим

“Є дискусія всередині Європейського союзу, яка не пов’язана з Україною. Єврокомісія і відповідний комітет Європарламенту підтвердили, що ми виконали всі наші зобов’язання. Зараз між Європейською Комісією, країнами-членами ЄС і Європарламентом ведеться дискусія про те, хто отримає більше повноважень при визначенні того, як реагувати на міграційні ризики”, – сказав він.

Клімкін наголосив, що визначення ризиків буде працювати по всіх країнах, в яких вже діє або буде надано безвізовий режим. “Ми сподіваємося, що в цьому місяці або в наступному цей механізм буде узгоджений і це відкриє шлях для нас і Грузії, щоб отримати безвізовий режим”, – підкреслив він.

Відповідаючи на питання про те, чи доведеться громадянам України платити збір при в’їзді до країн ЄС після отримання безвізового режиму, Клімкін повідомив, що Євросоюз працює над системою, яка буде контролювати в’їзд. “Це не означає, що система буде дозвільною. Це не означатиме, що ви будете отримувати дозвіл на в’їзд. Але маючи не тільки міграційні, а й терористичні ризики, Євросоюз хоче контролювати. В комп’ютері фіксуватиметься інформація про в’їзд… Зараз ніяких дискусій про те чи буде це платним, немає. Не потрібно передавати ці спекуляції. Я вже чув про 14 євро і про 24 євро. Поки такі дискусії Єврокомісія не веде”, – додав він.

Питання про введення безвізового режиму для українців не внесене до порядку денного жовтневої сесії Європарламенту.

Раніше глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що в Євросоюзі не впевнені, що питання про надання Україні безвізового режиму буде вирішене до саміту 24 листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *