ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини попереджають про мокрий сніг

|

Львівський регіональний центр з гідрометеорології прогнозує значне погіршення погодних умов на всій території Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі патрульної поліції Львова.

snig
Так, на території Львівської області :
12 жовтня вранці та вдень сильний дощ (в горах з мокрим снігом), пориви східного вітру 17 – 22 м/с.
У місті Львові:
12 жовтня вранці та вдень сильний дощ, пориви східного вітру 17 – 22 м/с.
Як уникати аварійних ситуацій під час перших приморозків:

  1. Початок руху в умовах приморозків має бути плавним і м’яким. Намагайтеся встановити крісло так, щоб сидіти зручно і не забувайте пристебнутися ременем безпеки.
    2. Рухаючись по слизькій замерзлій дорозі, намагайтеся їхати з постійною швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами. Ні в якому разі не виїжджайте на дорогу на літній гумі! На автомобілі повинні бути встановлені зимові шини при температурі повітря + 5-7 градусів за Цельсієм. До того ж, на всі чотири колеса повинні бути встановлені однакові шини. Це забезпечить однакове зчеплення всіх коліс з дорожнім покриттям.
    3. Найважливіше вимога – це дотримання дистанції. Дистанція повинна бути більше, ніж в іншу пору року. На дорозі, покритій льодом, намагайтеся рухатися в смузі з найбільш інтенсивним рухом, там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі топиться швидше і рух там буде безпечнішим.
    4.Якщо вам потрібно зупинитися на зимовій дорозі, постарайтеся знайти місце, вільне від ожеледиці. Бажано не зупинятися на підйомах і спусках. Рушати з місця в таких місцях при поганому зчепленні дуже складно і може бути небезпечним. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь, щоб не додавати газ під час самого підйому. На слизькій дорозі покритій льодом можна втратити контроль над автомобілем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *