ОСТАННІ НОВИНИ

Випадків смертельного вірусу Коксакі на Львівщині поки що не зафіксували

|

У Львові наразі не виявлено випадків захворювань на вірус Коксакі. Про це Львівському порталу у коментарі повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

koksaki

За її словами, наразі поширюються лише ентеровірусні захворювання, тому чи є у Львові вірус Коксакі вона не впевнена, однак починати панікувати не варто.

«У цей сезон досить поширеними є ентеровірусні захворювання. Коксакі теж належить до цієї групи вірусів, але ми не знаємо, чи діти зараз хворіють саме на цей тип вірусу. Наразі вірусологи нам лише розшифровують ці ентеровірусні захворювання. Хворіють на різні форми, які є спільними із симптомами Коксакі, це і шкірний висип, температура, головний біль, менінгіт, розлади кишкового тракту тощо. Однак, можу вам сказати, що надзвичайного нічого зараз не відбувається», –  розповіла вона.

Як відомо, мережею зараз масово ширяться повідомлення про те, що вірус Коксакі масово вражає дітей. Перші випадки захворювання вже зафіксували у Тернополі. Про це на своїй сторінці в соцмережах написав тернополянин Святослав Журовський.

При цьому підкреслив, що повідомляє про даний вірус у зв’язку з тим, що не всі лікарі точно встановлюють діагноз.”В Тернополі зараз епідемія вірусу Коксакі. Не лікується, треба перехворіти. Помилково можуть ставити діагноз “стоматит” і його лікувати. Дуже заразне. Зайвий раз не відвідуйте людних місць і обов’язково мити часто руки, особливо це стосується дітей”, – написав Журовський.

Довідка

Вірус Коксакі – це вірусне захворювання, яке характеризується лихоманкою; ротова порожнина запалюється, покривається пухирями та запалюється; на тілі з’являється висипка, особливо на сідницях; на ступнях та кистях рук з’являються невеликі червонуваті, плоскі плями або пухирі.

Вірусом Коксакі найчастіше хворіють діти старшого віку або немовлята. Захворювання активізується в осінні або літні місяці.

Поява пухирів та виразок у ротовій порожнині позначається на апетиті дитини, тому що дуже болючим стає розжовування їжі.

Симптоми та ознаки вірусу Коксакі проявляються через 2-5 днів після зараження вірусом і зберігаються близько двох тижнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *