ОСТАННІ НОВИНИ

У стінах Франкового ВИШу святкують День університету

|

У стінах  Львівської національного університету імені Івана Франка відбуваються урочистості з нагоди святкування Дня цього навчального закладу, передає кореспондент Львівського порталу.

dsc_6903  dsc_6938

Саме 11 жовня у 1999 року Президент України надав універститетові статус національного і з того часу цей день прийнято вважати Днем ЛНУ ім. І. Франка.

З нагоди святу в актовому залі навчального закладу відбувається почесна вчена рада, на яку присутні не лише працівники університету, але й почесні гості. Серед них представники Львівської облдержадміністрації, почесні випускники ЛНУ, делегація з Дебреценський університет (Угорщина) та чимало докторів наук з різних країн світу.

dsc_6908

Вчена рада розпочалась з виступа ректора, де Володимир Мельник прозвітував про роботу університету та його роль у розбудові України.

«17 років тому університету Франка надано статус національного. Ця відзнака засвідчує місце університету в українському суспільстві, його наукові і педагогічні досягнення, а головне роль університету як соціокультурного феномету у вирішенні завдань нашого культурного будівництва», – сказав ректор ЛНУ імені Івана Франка Володимир Мельник.

dsc_6915

dsc_6929

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *