ОСТАННІ НОВИНИ

У річках Львівщини заборонили виловлювати форель

|

З 1 жовтня до 31 грудня згідно з наказом управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області встановлено тимчасову заборону на вилов струмкової форелі у річках нашого регіону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

forel

“Струмкова форель належить до виду лососевих риб та є цінним об’єктом іхтіофауни Західної України. Цей вид, що поширений у гірських частинах рік та в струмках, не переносить забруднення води речовинами, які поглинають кисень (нафта, нафтопродукти, феноли, смоли, барвники, луги, кислоти, комунальні стоки, мінеральні добрива, отрутохімікати, хлорне вапно тощо). Якщо такі речовини потраплять у водойму навіть у незначній кількості, форель з неї швидко зникне”,- зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник

За його словами, відповідно до наказу, жовтень, листопад, грудень цього року оголошено місяцями охорони форелі струмкової. У цей період заборонено будь-яке рибальство, добування водних біоресурсів в гірських притоках басейну ріки Дністер, а саме у таких водних об’єктах.

Також протягом нерестового періоду заборонили проводити у зазначених в наказі рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах  днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, а також заборонено пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайної потреби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *