ОСТАННІ НОВИНИ

Президент ПАРЄ хоче, щоб Росію повернули до асамблеї

|

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт наполягає на тому, що асамблея має зробити необхідне для повернення до пленарної зали представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції, повідомляє УП.

be7685026070406a215779b242f1aa2e_m

Про це він заявив, відкриваючи осінню сесію ПАРЄ, повідомляє зі Страсбурга кореспондент «Європейської правди».

«Ситуація, коли Росія відсутня на асамблеї, не на користь нікому – ні Росії, ні асамблеї, ні комусь з інших 46 країн», – вважає він.

Він також поскаржився на опір окремих сил, які не вважають можливим зняття обмежень з представників РФ.

«Ви знаєте, що я вчинив кроки для відновлення стосунків з РФ. Я робив це відкрито, повідомляючи про це керівників груп. Я часто бачив, що деякі групи заважають діалогу, але ми маємо йти вперед. Виключення будь-кого з наших обговорень не допомагає на шляху до прогресу», – зауважив він.

Аграмунт зауважив, що і надалі працюватиме над поверненням Росії, та закликав інших політиків підтримати його: «Ми домовилися, що керівники політичних груп обговорять цю ситуацію. Я хотів би, щоби ми всі обговорили це питання».

Попри це, Аграмунт наголосив, що і надалі треба говорити про порушення з боку РФ. «Діалог не повинен підривати наші принципи», – заявив він.

У 2014 і 2015 роках ПАРЄ через незаконну анексію Криму позбавила російську делегацію права голосувати на сесії, права участі в роботі статутних органів і в моніторингу виборів.

Росія, чия делегація відсторонена від участі у ПАРЄ, поставила вимогу змінити процедуру підтвердження повноваження національних делегацій. Зокрема, вони хотіли, щоб рішення про відсторонення делегації приймали не 20 людей, а третина всіх присутніх або 20% від загальної кількості членів Асамблеї.

Крім того, Росія вимагала замість моніторингу країн проводити “моніторинг кейсів”, тобто випадків, а також ухвалювати резолюції, лише якщо в залі ПАРЄ будуть присутні не менше половини делегатів.

Фото: 24smi.com.u

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *