ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян кличуть у Шевченківський гай на екскурсію-вечірку «Гарбузова ніч»

|

Музей народної архітектури та побуту 29 жовтня запрошує на екскурсію-вечірку «Гарбузова ніч». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівській міській раді.

1

«Сутінки додадуть таємничості музею просто неба, де, ніби в українському селі, оживуть давні обряди та звичаї, пов’язані із легендарною городиною – гарбузом», – розповідають організатори.

Кожен охочий матиме можливість:

-Стати учасником оркестру народних музичних інструментів

-Почути неймовірні історії про цілющі властивості гарбуза

-У хаті-олійні продегустувати свіжовичавлену гарбузову олію

-Стати свідком «Сватання із гарбузовим кінцем»

-У водяному млині із мірошником посмакувати відваром трав з гарбузовим медом

-Завітати на фотозону «Родичі гарбузові»

-На веселій забаві скуштувати гарбузове фрі, гарбузові цукати, перехилити … гарбузівочки

-Взяти участь у гарбузових турнірах, жартівливих конкурсах, а також у забаві – «Швидкі побачення-залицяння (Speed Dating ) по-українськи, але без гарбузів.

Як раніше повідомляв Львівський портал, поліція відкрила кримінальне провадження щодо намірів будівництва візит-центру в «Шевченківському гаю». Окрім цього,  повідомлялося про намір збудувати візит-центр на території «Музею народної архітектури та побуту у м.Львові» по вул. Чернеча Гора, 1 (народна назва – «Шевченківський га») викликав широкий резонанс у місті Львові. Активісти публічно цікавились у влади Львова, де поділися 15 га землі «Шевченківського гаю», та чому чиновники знищують Шевченківський гай в догоду бізнес-партнерам міського голови Львова Андрія Садового?

Також львівські активісти на початку серпня цього року проінспектували неналежний стан «Шевченківського гаю». Окрім цього міську владу звинуватили у приховуванні інформації про візит-центр у «Шевченківському гаю», та розділенні площі візит-центру в «Шевченківському гаю».

Фото: vilingstore.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *