ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вже у січні «очікують» епідемію грипу

|

Перші випадки захворювання на грип в Україні можуть бути зафіксовані із початком грудня, епідемія очікується в другій половині січня, або на початку лютого. За прогнозами вірусологів, важких випадків захворювання не буде, але можливі ускладнення у дітей та людей похилого віку. Про це заявила завідуюча відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань Алла Мироненко, пише 112.ua.

грип

«За термінами, коли ми це очікуємо (епідемічний поріг захворюваності на грип, – ред.), він нам робить сюрпризи під Новий рік. Але циркуляція може розпочатися вже в грудні місяці. До епідемічного порогу цей процес може дійти в другій половині січня, або на початку лютого», – зазначила вона.

При цьому Мироненко підкреслила, що перші люди, яких вразить вірус грипу, можуть бути вже на початку грудня. Також вона додала, що цьогоріч грипом може захворіти більша кількість українців, ніж минулого року.

«Людей може захворіти більше, ніж минулого року. Не буде таких тяжких випадків, але у людей похилого віку і маленьких дітей, тих, хто вперше зустрічається з цим вірусом, може бути ускладнення у вигляді пневмонії», – зазначила вона, додаючи, що названі категорії людей мають бути найбільше захищеними.

При цьому Мироненко підкреслила, що у минулому році чисельність хворих на грип була більшою, ніж у попередні роки.

«П’ять останніх років були не такими тяжкими як попередня наша епідемія грипу, яку ми пережили минулої зими. Це пов’язано з тим, що провідним збудником був саме штам Н1N1 «Каліфорнія», який має властивість викликати важкий перебіг захворювання у молодих дорослих», – сказала вона.

Нагадаємо, що минулоріч під час епідемічного сезону (28.09.2015 – 21.02.2016 року) від грипу померло 326 українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *