ОСТАННІ НОВИНИ

Україна на 90% забезпечена медикаментами

|

Уряд вирішив питання щодо закупівлі і доставки низки медикаментів для дорослих та дітей і він продовжить закупівлі у плановому режимі для того, щоб забезпеченість медикаментами сягнула 100%. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді України у п’ятницю, повідомляє Урядовий портал.

74ca7e462b600e578fe565a4aca534a1

Прем’єр-міністр зауважив, що проблема закупівлі ліків і доставки була дуже серйозною.

Наразі зусиллями Уряду близько 90% ліків, які були закуплені, вже поставлені в Україну. Зокрема, тести на туберкульоз – 74%, дитяча онкологія – близько 78%, доросла онкологія – 90%, тести на ВІЛ – 99%, дитячі гепатити – 99%, дорослі гепатити – 67%, дитяча гемофілія – 100%, навів дані Прем’єр-міністр, коментуючи заходи, що були здійснені Урядом щодо підтримки дітей.

«Це свідчить про те, що ми достатньо предметно цим питанням займаємося. Ми доведемо цю цифру до 100% і максимально доведемо її на місця, і у плановому режимі через авторитетні міжнародні організації будемо продовжувати закупівлю. Але ми тут вже зараз наздогнали той час, який, на превеликий жаль, був втрачений», – підкреслив Голова Уряду.

Володимир Гройсман також зауважив, що урядовим законопроектом про зміни до Бюджету, що був ухвалений Парламентом учора, визначено 35 мільйонів гривень на заходи з імплантаційного слухопротезування для дітей.

У Бюджеті на 2017 рік Уряд заклав на ці потреби суму майже вдвічі більше – 75 мільйонів гривень

Крім того, проектом Бюджету на 2017 рік передбачено 5,9 мільярди гривень на закупівлю ліків, у тому числі таких, що мають відношення до дитячих захворювань, повідомив Голова Уряду.

Фото: djerela.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *