ОСТАННІ НОВИНИ

Доба у зоні АТО: один загиблий, один поранений і один контужений

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення, 1 – отримав контузію. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа, 6.10

Луганський напрямок

Географія бойових дій дещо розширилася. Окупанти перекинули додаткові сили в Слов’яносербськ і обстріляли найближчі українські позиції з мінометів і танка. Також, як і в минулі дні, противник відкривав вогонь у Станиці Луганській та Попаснянському районі. Зокрема, на ділянці фронту Новоолександрівка – Новозванівка, окупанти застосовували міномети та БМП. По наших позиціях випущено понад 50 мінометних мін.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Поновилися активні бойові дії в Пісках. Противник здійснив 2 потужних мінометних обстріли наших позицій. Окупанти більше 1 години вели вогонь з території зруйнованого Донецького аеропорту.

Також традиційно дуже неспокійно в авдіївській промзоні, де загалом ворожі обстріли тривали майже 3 години. Окрім цього, окупанти відкривали вогонь у Луганському, Новгородському та Верхньоторецькому.

Таким чином, спокійно вчора було лише північніше Горлівки (ділянка фронту Зайцеве – Майорськ).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і в минулі дні, ворожі обстріли тривають по всьому фронту. Окупанти систематично порушують режим тиші у Мар’їнці, Тарамчуку, Старогнатівці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Окрім легкого озброєння, НЗФ 1 раз застосовували 82-мм міномет. Також одразу на трьох рубежах вели вогонь снайпери бойовиків. Через нахабні дії окупантів українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний.

Вчора на Луганському  і Донецькому напрямках відбулося 4 польоти ворожих БПЛА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *