ОСТАННІ НОВИНИ

Боєць АТО готує позов до прокуратури на депутатів міської ради Львова, які не спромоглися надати йому землю

|

Депутати Львівської міської ради не виділили вільну земельну ділянку учаснику АТО, відмовившись голосувати за відповідну ухвалу 15 вересня 2016 року під час засідання сесії. Про це та про безліч інших перепон на шляху отримання землі у Львові розповів Львівському порталу військовослужбовець Збройних сил України, мешканець Львова Валерій Бондарчук.

лмр

За словами бійця, його батько, а згодом і він, звертались до міської ради зі запитами щодо виділення Валерію земельної ділянки. Втім, традиційно у мерії надсилали відписки, мовляв, землі у Львові вільної немає – йдіть до Синютки (голова Львівської ОДА – ред.). Валерій Бондарчук розповів, що вирішив самостійно підшукати вільну землю, яку могло би надати йому місто. І знайшов.

«Я особисто знайшов вільну земельну ділянку з повним переліком документів, які потребує Львівська міська рада. Ця земельна ділянка не перебуває ні у власності, ні у користуванні. Подав це все через ЦНАП на розгляд міської ради 13 листопада минулого року, щоб вони підготували ухвалу, винесли на сесію, і проголосували за неї, або надали мотивовану відмову. Дуже довго це все розглядалося… Згідно із законодавством, у місячний термін це не було зроблено: відповідь прийшла аж у лютому цього року… Знову надсилали відписки», – каже боєць АТО.

За його словами, йому знову порекомендували звернутись до Львівської ОДА, але він вирішив особисто поспілкуватися з міським головою Львова, щоб той йому пояснив причину відмови.

«Я записався на прийом до міського голови. Пан Андрій Садовий зустрічається зі мною і каже: «Я вам цю земельну ділянку не дам. В будь-якому разі я її продам, відповідно, використаю ці кошти на потреби громади». Я казав йому, що він чинить незаконно», – зазначив В. Бондарчук.

Розуміючи, що немає сприяння влади, чоловік подає позов до Галицького районного суду, щоб визнати бездіяльність міської ради протиправною та зобов’язати управління земельних ресурсів підготувати ухвалу, а сесії Львівської міської ради розглянути цю ухвалу та винести рішення по ній.

«Виграв я цей суд, апеляцію міська рада не подавала.  18 червня 2016 року це рішення набуло законної сили, але виконувати його ніхто не поспішає досі.  Управління земельних ресурсів підготувало цю ухвалу. До чергового засідання сесії 14 липня ухвалу не встигли підготувати. А вже 15 вересня було наступне засідання, і в останні дні вони «впихнули» її додатковим питанням в порядок денний. Але перш, ніж виносити ухвалу на голосування, вона проходить процедуру погодження. Вони збирали підписи управлінь, подали на комісії», – пояснив ситуацію військовий.

За його словами, комісія землекористування, незважаючи на рішення суду, одноголосно вирішила не рекомендувати виділення землі учаснику АТО. Львівський портал перевірив цю інформацію, і дійсно: у протоколі засідання комісії чорним по білому написано: «Вирішили: не підтримати проект ухвали». Доповідачем на цій комісії була заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Е.Колос.

На комісії містобудівної діяльності, де доповідав начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергій Коровайник, було прийняте таке рішення: «Рекомендувати на розгляд ради. Результати голосування: «за» – одноголосно». Таким чином, це рішення мали би остаточно прийняти депутати.

«15 вересня було голосування, і рада вирішила не голосувати. З 54 присутніх в залі депутатів  45 відмовились голосувати. Таким чином, рішення не прийнято, земельна ділянка не передана. Тобто нібито і не відмовлено, але немає ухвали про задоволення. І далі без жодного руху», – бідкається боєць.

dokument

«Це все, я так розумію, була вимога товариша Садового – мера міста Львова.  Він дав таку вказівку через своїх підлеглих провести роботу з комісіями. Колос доповідала на земельній комісії питання і виконувала вказівки керівника»,- обурюється він.

Відтак, Валерій Бондарчук збирається притягнути до відповідальності міських депутатів, що не виконали рішення суду. Він налаштований звернутись до прокуратури. Адже, згідно із постановою, вони мали би проголосувати або «за», або «проти». Відмова у голосуванні суперечить рішенню суду.

У свою чергу Львівський портал звернувся до координатор центру «Правового захисту учасників АТО» Тетяни Кочірко з питанням, що зараз може вдіяти боєць АТО, щоб змусити міську раду виконати рішення суду.

«Чоловікову необхідно звернутися до суду, який розглядав справу, з відповідною заявою щодо отримання виконавчого листа. Отримавши виконавчий лист, необхідно написати заяву і разом з цим листом подати її до органу Державної виконавчої служби, на яку покладено обов’язок щодо примусового виконання рішень суду. У свою чергу державний виконавець зобов’язаний провести виконавчі дії з виконання рішення протягом двох місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження»,- порекомендувала юрист.

Зазначимо, що 15 вересня 2016 року під час засідання сесії «за» питання д-5 «Про надання гр. Бондарчуку В. О. дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Л. Гайовської (біля будинків №№ 20, 22)» проголосувало лише 5 депутатів: Юрій Кужелюк, Роман Федишин, Михайло Дідух, Тарас Ворко та Валерій Веремчук.

Нагадаємо, у Львові не виділяють земельні ділянки бійцям АТО, у мерії кажуть, що “землі немає”.  Це стало причиною того, що під час засідання сесії міської ради 4 жовтня міські депутати звернулись до обласної влади, щоб Львову передали земельні ділянки для виділення їх бійцям АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *