ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент стурбований незаконним затриманням Сущенка і вимагає від Путіна негайно його звільнити

|

Європейський парламент оприлюднив офіційну заяву до президента Росії Володимира Путіна та керівництва ЄС вжити всіх заходів щодо звільнення кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. Про це повідомляє Укрінформ.

sushhenko

“Депутати Європарламенту особливо занепокоєні незаконним затриманням 30 вересня Російською Федерацією українського журналіста Романа Сущенка”, – наголосили у ЄП.

У Євросоюзі вважають, що така ситуація із Сущенком є тривожним сигналом для всіх, хто захоче відвідати РФ.

“Ми вимагаємо негайного звільнення Романа Сущенка”, – зазначили у законодавчому органі ЄС.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка помістили до СІЗО “Лефортово” і звинувачують у “шпигунстві”.

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. Його адвокату Марку Фейгіну вдалося потрапити до підзахисного лише сьогодні. Консула до журналіста не пускають.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Фото: svoboda.org

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *