ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії не помітили потопу на вулицях міста

|

У мерії Львова вважають, що критичної ситуації внаслідок зливи у Львові немає. Про це заявив в.о. начальника управління інженерного господарства Андрій Мончак, виступаючи за трибуною у сесійній залі 4 жовтня.

1

За його словами, районні адміністрації міста прозвітували, що ситуація у Львові  – в нормі.

«Напевно, вам відомо, що до шляху вулично-дорожня мережа вся вона у нас знаходиться на балансі районних адміністрацій. Дощова каналізація, відповідно, як елемент дороги, так само на балансі районної адміністрації. Тільки що ми зібрали по всіх районних адміністраціях, по відділах комунального господарства інформацію. В принципі, ніде по місту немає критичної ситуації, за винятком одного випадку, який стався у нас на вулиці Стуса», – зазначив він.

За словами А. Мончака, причиною ранкової халепи на вулиці Стуса став неправильний діаметр колектора.

«Чому він стався – я можу пояснити. Це, з інженерної точки зору, елементарно пояснюється. Питання в тому, що верхня частина колектора, яка йде від моста на Червоної калини до заправки є діаметром 1600 м, нижня частина – старий колектор – є 1000 м до вулиці Кубанської. Відповідно, при великій кількості опадів…Окрім самих стоків, є ще додатково дощова каналізація…Відповідно, він (колектор-ред.) не справляється, є завужене місце…Ці два колектори на Стуса  були побудовані ще в Радянські часи і зараз проводиться реконструкція вулиці Стуса. Тобто нижня частина фактично є зараз поміняна і є в процесі переключення»,- переконував він.

Також чиновник заявив, що як тільки діаметр усього колектора стане однаковим – 1600 м, то таких проблем, як сьогодні, не буде.

У Львові на вулиці Василя Стуса під колесами вантажівки провалився асфальт. Причиною обвалу свіжозамощеної дороги став старий колектор, який не впорався з потоками води.

Як Львів поступово перетворюється на розбитий акваріум та як реагують на це львів’яни – читайте і дивіться в огляді Львівського порталу, який постійно оновлюється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *