ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував осінній призов в армію

|

В Україні сьогодні, 4 жовтня, розпочався осінній призов на строкову військову службу. Він включає в себе два етапи – проходження призовної комісії та відправлення у військові частини.

армія

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, в жовтні-листопаді 2016 року до лав ЗСУ та інших військових формувань закличуть 13 908 осіб.

Як випливає з розпорядження Кабміну №684-р від 22 вересня, 7 908 призовників направлять у Збройні сили України, 5 тисяч – до лав Національної гвардії України, та одну тисячу – до лав Державної служби транспорту. На заклик уряд виділив 41,6 млн грн, серед яких 23,7 млн призначене для ЗСУ, 14,9 млн – для Нацгвардії, 2, 9 млн грн – для Держспецтрансслужби. При цьому, обсяг видатків на одного призовника становить 2 тисячі 993 грн, з яких 2,9 тис. грн становить грошова допомога, а 93 грн – витрати на підготовку і проведення призову, без урахування коштів на харчування та транспорт.

В армію підуть придатні за станом здоров’я до військової служби чоловіки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, а також особи, що не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Згідно з постановою Кабміну, найбільша кількість призовників очікується з Дніпропетровської – 1500 та Харківської областей (970), найменшу – з Луганської (170) та Донецькій (230). У Києві до призову на строкову військову службу підлягають 570 осіб. Новобранці не будуть нести службу в зоні АТО. До кінця року, до лав ЗСУ планують набрати 25 – 35 тисяч чоловік.

ДТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *