ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вимагає знести багоповерхівки-самобуди на вулиці Шевченка

|

Львівська місцева прокуратура№2 в суді добивається розірвання договору оренди земельної ділянки на вулиці Шевченка та знесення на ній об’єктів самочинного будівництва. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Прокуратури Львівської області.

суд

За даними відомства, у вересні 2016 року до Господарського суду Львівської області в інтересах держави заявлено позов до ТзОВ «Каньйон» про розірвання договору оренди земельної ділянки загальною площею 1,5 га, вартість якої становить понад 9,5 млн грн, а також приведення її у попередній стан шляхом знесення там об’єктів самочинного будівництва.

Прокуратурою встановлено, що в березні 2015 року Львівська міська рада своєю ухвалою вказаному товариству продовжила на 10 років термін оренди земельної ділянки по вулиці Тараса Шевченка, 307-а (Рясне – ред.), для обслуговування автостоянки за рахунок земель промисловості та транспорту.

Водночас, відповідачем в порушення вимог чинного законодавства у сфері земельних відносин та містобудівного законодавства укладено договір із будівельною компанією про будівництво на всій площі вказаної земельної ділянки індивідуального багатоквартирного спареного житлового будинку, що складається з 10 секцій.

На даний час, уже здійснено незаконну забудову двох з половиною секцій майбутнього багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом, про що свідчить висновок перевірки інспекції ДАБІ у м. Львові.

Справа за позовом прокуратури перебуває на розгляді у Господарському суді Львівської області.

Раніше Львівський портал опублікував статтю: «Будівельна схема Садового: платити мають усі». Не секрет, що у Львові «своїм» забудовникам можна будувати навіть не маючи необхідних документів (і узаконити будівництво вже по факту, коли квартири уже майже продані). А тим, хто не домовився з міською владою наперед – зась.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *