ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник Збройних сил Грузії став Почесним доктором Академії Сагайдачного у Львові

|

Сьогодні в Національній Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у місті Львові начальнику Генерального штабу Збройних сил Грузії генерал-майору Вахтангу Капанадзе присвоїли звання та урочисто вручили диплом «Почесний доктор Національної академії сухопутних військ». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

dsc_6728

Як наголосив керівник Академії Сагайдачного Павло Ткачук, нині знаменна подія, яка стане продовженням тривалої та тісної українсько-грузинської співпраці у військовій сфері.

dsc_6710

«Із пострадянських країн Грузія серед перших обрала демократичний шлях розвитку. Як під час Помаранчевої революції у 2004 році, так і під час Революції Гідності у 2014 році Грузія простягнула руку допомоги українському народу. Як і Україна вона проголосила своїми найвищими цінностями інтеграцію з європейськими та євроатлантичними структурами.  З початком збройної агресії Росії проти України грузинські фахівці надали суттєву допомогу по багатьох напрямках, зокрема, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки проходила підготовка українських снайперів, яких навчали грузинські офіцери, інструктори», – зазначив він.

dsc_6702

За його словами, протягом останніх років військовослужбовці академії на запрошення грузинської сторони неодноразово відвідували військово-навчальні заклади Грузії, де пройшли посилену підготовку  різних напрямках, отримали чималий досвід навчання та бойової підготовки, який на сьогодні активно впроваджується у навчальний процес.

dsc_6696

«Переконаний, що після цього візиту наша співпраця буде ще тіснішою. Більше того, на порядку денному у нас підписання меморандуму між військовими навчальними закладами України та Грузії, який передбачає обмін інструкторами, викладачами, курсантами та науковими напрацюваннями і військовими здобутками», – наголосив керівник академії Сагайдачного.

dsc_6740

Своєю чергою начальник Генерального штабу Збройних сил Грузії генерал-майору Вахтангу Капанадзе заявив, що пишається отриманням такого високого звання. «Цей факт має стати символічним для наших народів та Збройних Сил наших країн», – додав він. І водночас пообіцяв, виступити вже найближчим часом у статусі Почесного доктора перед військовослужбовцями навчального закладу із першою лекцією.

dsc_6705

dsc_6707

dsc_6768

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *