ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати просять Синютку і Ганущина виділити бійцям АТО 48 гектарів

|

Львівські депутати звернулися до Львівської обласної ради з проханням  передачі Львову земельні ділянки площею близько 59 гектарів, 48 з яких мають піти на потреби учасників АТО – зокрема на облаштування ділянок під садівництво. Відповідне звернення сьогодні, 4 жовтня, під час засідання сесії міськради зачитав депутат Петро Адамик, передає кореспондент Львівського порталу.

земля

Як йдеться у документі, Львів обмежений територіальними ресурсами і не в змозі забезпечити в повній мірі вільними земельними ділянками учасників АТО.

«Враховуючи наведене, Львівською міською радою опрацьовується питання надання учасникам АТО – мешканцям Львова, земельних ділянок для ведення садівництва орієнтовною площею 48,1 га, які розташовані між промисловою зоною «Рясне» та житловим мікрорайоном Білогорща»,- йдеться у зверненні.

У документі наголошується, що сільська рада Зимної води погодила  вилучення земель площею 57,32 га і 98, 7835 га та включення їх у межі Львова. Пустомитівська районна рада також надала на це свою згоду.

«Згідно із ст.122 Земельного кодексу розпорядником земель с/г призначення за межами населеного пункту визначено центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів та його територіальні органи, що передають земельні ділянки такого призначення у власність або користування… Сьогодні роботи зі зміни меж Львова не завершені…Розпорядником зазначених земельних ділянок є ГУ Держгеокадастру у Львівській області»,- йдеться у документі.

Так, Львівська міська рада просить обласну раду зарезервувати вказані земельні ділянки для потреб громади Львова.

«Зокрема, орієнтовно 48,1 га для потреб учасників АТО та орієнтовно 10,  га для влаштування вулично-дорожньої мережі. Сформований список громадян-учасників АТО на отримання земельних ділянок під садівництво буде скеровано Вам…»,- резюмується у зверненні.

Раніше міські депутати прийняли рішення, яким дали бійцям АТО вибір: або земля, або 100 тисяч.

Львівський портал, саме через ухвалу про 48 гектарів минулого тижня було скасовано сесію. Бійці АТО заблокували трибуну і заявили, що не випустять депутатів, поки вони не вирішать усі їхні проблеми.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *