ОСТАННІ НОВИНИ

У Москві затримали і посадили в СІЗО українського журналіста

|

У Москві затримано та поміщено до СІЗО «Лефортово» спеціального кореспондента Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. Його звинувачують у шпигунстві. Про це повідомляє «Укрінформ», передає Львівський портал.

журналіст Укрінформу

Російський адвокат вже прибув у СІЗО «Лефортово», де вимагатиме зустрічі зі своїм підзахисним – власним кореспондентом Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романом Сущенком, якого неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

«Я під’їхав до в’язниці Лефортово. Мені треба скласти ряд документів по справі. Вранці я вже буду в суді, потім – у слідчому управлінні ФСБ, а потім – поїду до в’язниці знову», – повідомив адвокат.

В свою чергу перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вимагає негайної реакції ОБСЄ стосовно цієї ситації.

«Шокована новиною про затримання в РФ украінського журналіста Романа Сущенка. Він працює власкором «Укрінформу» у Франціі і ми дуже часто перетиналися по роботі під час відряджень. Розумний, професійний журналіст.
Чекаємо швидкої реакції і негайних заяв від ОБСЄ і пані Міятович, від Генсека РЄ Янгланда, від інших структур, які зобов’язані висловити протест проти арешту украінського журналіста Російською Федерацією за надуманими звинуваченнями в «шпіонажі». Украінська влада вимагає негайного звільнення журналіста», – написала на cвоїй сторінці у Facebook Ірина Геращенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *