ОСТАННІ НОВИНИ

Зубко переклав проблему гасіння териконів на Львівщині на плечі Насалика

|

Віце-прем’єр Геннадій Зубко заявляє, що ситуація навколо гасіння териконів на Львівщині вимагає службового розслідування.

пожежа терикон

У коментарі “Українській правді” Зубко зазначив, що балансоутримувачем териконів на Львівщині, де відбувається гасіння пожежі, є ПАТ “Львівська вугільна компанія”.

Підприємством укладено відповідну угоду із відокремленим підрозділом ДП “Львіввугілля”, що перебуває у сфері управління Мінпаливенерго та профільного віце-прем’єра.

Зубко повідомив, що 15 липня під його головуванням було проведено засідання Міжвідомчого оперативного штабу Державної надзвичайної комісії. Завдяки втручанню Міжвідомчого оперативного штабу площа горіння зменшилася з 1,2 га до 0,06 га.

За його словами, активні роботи з гасіння терикону було призупинено через заборгованість у 7,7 млн грн балансоутримувача перед Спецуправлінням ДП “Львіввугілля”, про що були проінформовані відповідальні особи.

“Врегулювання питання заборгованості та ефективності використання коштів на гасіння пожежі потребує контролю Мінпаливенерго у взаємодії з профільним віце-прем’єр-міністром та ПАТ “Львівська вугільна компанія”, – наголосив віце-прем’єр.

“Переконаний, що ця ситуація вимагає службового розслідування. До посадових осіб, які виявили службову недбалість, мають бути застосовані дисциплінарні стягнення”, – підкреслив Зубко.

Раніше Львівський портал писав, що терикон на Львівщині горить уже півроку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *