ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд надав Львову погодження на залучення інвестиційних коштів для рекультивації полігону

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував ситуацію з вирішенням сміттєвої проблеми у Львові. За його словами, 27 вересня уряд прийняв рішення надати погодження міській владі Львова щодо залучення коштів Європейського інвестиційного банку для рекультивації полігону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Європейський інвестиційний банк

Також він пообіцяв забезпечити підтримку держави місту у вирішенні цього питання й надалі.

«Уряд готовий всіляко сприяти вирішенню цієї проблеми. Я розумію, що від неї страждають ті люди, які живуть навколо цього полігону. І я розумію, що це величезна проблема для мешканців Львова. Тому наше завдання сьогодні – допомогти. Відтак, 27 вересня уряд прийняв рішення надати погодження Львову на залучення інвестиційних коштів для рекультивації полігону. Зараз треба, щоб міська рада провела переговорний процес із Європейським інвестиційним банком, і як тільки вони узгодять усі параметри взаємодії, уряд це також підтримає», – зазначив Володимир Гройсман.

Водночас, як додав міський голова Львова Андрій Садовий, розпочати будівництво нової надпотужної сміттєпереробної лінії заплановано уже наступного року.

«Для реалізації комплексної проблеми щодо нашого полігону і будівництва нового заводу ми маємо підтримку Європейського інвестиційного банку. Це кредит на 25 років під 1,5%. Це надзвичайно вигідно і для міста, і для держави, але потребує акцептації уряду. Ми отримали позитивний висновок Міністерства фінансів, і зараз переходимо на наступний етап. Переконаний, що дуже швидко ми розпочнемо процес проектування, щоб наступного року стартувати з будівництвом заводу з глибинної переробки сміття. Зараз ми почнемо рекультивацію.  Незважаючи на труднощі в розмові з малехівською громадою, втручання політичних чинників, ми будемо йти вперед і проведемо рекультивацію. Думаю, ми знайдемо повне порозуміння з громадою. Для львів’ян важливо, щоб у Львові було чисто», – зазначив мер.

Додамо, що на проект буде виділено 75 млн євро.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк обіцяв дати 40 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і облаштування сміттєпереробного заводу. Пізніше у Мінрегіоні запевнили, що до них не надходив проект  будівництва сміттєпереробного заводу для Львова та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, а відтак кредит від Європейського інвестиційного банку Львів отримає не на ці потреби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *