ОСТАННІ НОВИНИ

У Червонограді боєць АТО вирішив за допомогою гранати повернути дружину

|

Чоловік, розлючений сваркою з дружиною, погрожував підірвати у квартирі п’ятиповерхового будинку у Червонограді бойову гранату РГД-5. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

граната

Як повідомляється, у  Червоноградський відділ поліції 29 вересня о 16.00 на оперативну лінію 102 звернувся 48-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що його знайомий, котрий мешкає у сусідній п’ятиповерхівці, погрожує підірвати гранату.

На місці події негайно виїхали працівники Червоноградського відділу поліції та слідчо-оперативна група. Як встановили правоохоронці, у квартирі проживає сімейна пара – 50-річний чоловік з дружиною. У той день між подружжям сталась сварка, під час якої дружина пішла з дому. Тоді чоловік взяв гранату та заявив, що підірве її, якщо жінка не повернеться.

У переговори з розлюченим чоловіком вступив заступник начальника Червоноградського відділу поліції підполковник поліції Віталій Панасюк.

«Він перебував у стані алкогольного сп’яніння і тримав у руках гранату. Як ми встановили пізніше, це була бойова граната РГД-5. Звідки чоловік її взяв, ми зараз з’ясовуємо, але він – учасник бойових дій, ніс службу в зоні АТО. Ми поговорили і він віддав мені цю гранату, яку в подальшому вибухотехніки знешкодили у безпечному місці», – розповів Віталій Панасюк.

Зловмисник затриманий згідно ст..208 КПК України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *