ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо намірів будівництва візит-центру в «Шевченківському гаю»

|

ГУ Національної поліції у Львівській області виявило ознаки кримінального правопорушення та почала досудове розслідування щодо будівництва візит-центру в «Шевченківському гаю» у Львові. Про це йдеться у відповіді т.в.о. начальника ГУ НП у Львівській області Дмитра Загарії на звернення народного депутата України Ігоря Васюника щодо порушення містобудівного законодавства начальником управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради Юліаном Чаплінським при видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки для будівництва візит-центру на території «Музею народної архітектури та побуту у м.Львові» по вул. Чернеча Гора, 1. Текст документу є у розпорядженні Львівського порталу.

vizit

Парламентар у зверненні наголошував, що наміри забудови суперечать цільовому призначенню земельної ділянки; містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки видані всупереч місцевій містобудівний документації м. Львова; у виданих містобудівних умовах та обмеженнях за № 8 від 13.01.2016 року площа земельної ділянки, яка належить Музею народної архітектури та побуту у м. Львові, вказана не правильно. Відтак здійснення будівництва візит-центру в «Шевченківському гаю», на думку народного депутата, є незаконним, а дії начальника управління архітектури Юліана Чаплінського суперечать вимогам чинного законодавства.

В ході розгляду звернення слідчим відділом Личаківського ВП ГУНП виявлено ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України та 19 вересня 2016 року відомості внесено до ЄРДР за № 12016140040003210 і розпочато досудове розслідування.

1

Нагадаємо, що намір збудувати візит-центр на території «Музею народної архітектури та побуту у м.Львові» по вул. Чернеча Гора, 1 (народна назва – «Шевченківський га») викликав широкий резонанс у місті Львові.

Як писав Львівський портал, активісти публічно цікавились у влади Львова, де поділися 15 га землі «Шевченківського гаю», та чому чиновники знищують Шевченківський гай в догоду бізнес-партнерам міського голови Львова Андрія Садового?

Також львівські активісти на початку серпня цього року проінспектували неналежний стан «Шевченківського гаю». Окрім цього міську владу звинуватили у приховуванні інформації про візит-центр у «Шевченківському гаю», та розділенні площі візит-центру в «Шевченківському гаю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *