ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман заявив, що гроші на вирішення Грибовицького питання у Львова є

|

Місцеві органи влади мають на рахунках достатньо коштів для вирішення найбільш нагальних проблем громади. Про це сьогодні, 30 вересня, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю журналістам Львівської області, відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища, повідомляє прес-службі Львівської ОДА.

_mg_4435

“Сьогодні місцеві органи влади, місцеві громади мають достатньо грошей для того, щоб вирішувати усі необхідні актуальні проблеми. На депозитних рахунках місцевого самоврядування країни знаходиться 10 млрд грн. Ці 10 млрд грн кожна міська рада, кожна громада має направити на те, щоб вирішувати найбільш актуальні проблеми. Це колосальний ресурс”, – заявив Володимир Гройсман.

“Беріть і використовуйте, беріть і модернізуйте інфраструктуру, вирішуйте питання водоканалів, полігонів, робіть енергоефективність. Такі вимоги я буду ставити все більше жорсткіше перед міськими радами”, – зауважив він.

Прем’єр-міністр зазначив, що за два роки реформа з децентралізації показала більший результат, аніж за усі роки незалежності країни.

“Законодавство усе створено, усі повноваження, в принципі, знаходяться на місцях, кошти ми передали на місця, і наявність таких депозитів говорить про те, що ці кошти є. Тепер потрібно їх якісно інвестувати в якість життя людей”, – підкреслив Володимир Гройсман.

Також Гройсман повідомив, що 27 вересня наказом Міністерства фінансів України погоджено надання місцевої гарантії для Львівводоканалу за кредитом ЄБРР 15 млн. євро і НЕФКО 5 млн. євро (проект реконструкції очисних споруд та будівництва станції переробки мулу для очистки стічних вод та виробництва біогазу).

Уряд також оперативно реагує на звернення Львівського міського голови щодо планів Львівської міськради залучити кредитні кошти міжнародних фінансових організацій на рекультивацію звалища і будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу. Так, два етапи відбору проекту погоджені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України і Міністерством фінансів. Якщо місто досягне домовленості з кредитором Європейським інвестиційним банком, Уряд швидко надасть відповідні гарантії для реалізації проекту, повідомив Прем’єр-міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *