ОСТАННІ НОВИНИ

Суд підтвердив, що Садовий і Ко свідомо блокують будівництво на Стрийській, 108

|

Затягування розгляду документів на видачу містобудівних умов та обмежень для ТОВ «Будівельна кераміка Львова» щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку на ділянці по вул.Стрийська, 108 – є протиправною бездіяльністю Департаменту містобудування Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у «Девелоперській компанії «Моя країна».

255

Таке рішення 27 вересня 2016 року ухвалив Галицький районний суд міста Львова на користь позивача ТОВ «Будівельна кераміка Львова», чим задовольнив адміністративний позов ТОВ ««Будівельна кераміка Львова» повністю.

«Судом встановлено, що позивачем для отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки було подано відповідачу всі необхідні документи, передбачені пунктом 2.2 Порядку №109, але жодного рішення ні про відмову у видачі містобудівних умов та обмежень, ні про їх видачу позивач не отримав. Докази протилежного в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до частини шостої статті 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та пункту 2.4 Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст, за результатами розгляду заяви про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки може бути прийнято рішення про надання таких умов або про відмову їх наданні.

Відтак, суд дійшов висновку про те, що відповідач допустив порушення норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» №3038-VІ від 17.02.2011 року, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року №280/97-ВР (зі змінами та доповненнями), не застосувавши при вирішенні питання надання позивачу містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки положення ст. 29 Закону №3038-VІ та норми Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст», – йдеться в постанові суду.

260 261

262 263

Окрім того, суд зобов’язав розглянути документи ТОВ «Будівельна кераміка Львова» та прийняти рішення щодо видачі містобудівних умов та обмежень на забудову земельної ділянки по вул. Стрийській, 108.

Додамо, що протягом всього періоду розгляду справи юристи Львівської міської ради не з’явились на жодне судове засідання. Більше того – не надали жодних заперечень щодо позову ТОВ «Будівельна кераміка Львова».

«Фактично суд підтвердив, що замовник будівництва ТОВ «Будівельна кераміка Львова» подав повний пакет документів відповідно до містобудівного законодавства, необхідних для отримання містобудівних умов та обмежень на будівництво по вул.Стрийська, 108. Окрім того суд фактично встановив, що усі відмови та зауваження протягом усіх цих місяців з боку управління архітектури міськради були протиправними. Також це є підтвердженням того, що головний архітектор Юліан Чаплінський свідомо затягує розгляд документів, і тим самим блокується реалізація проекту. Швидше за все за вказівкою мера Львова Садового. Рішенням суду фактично підтверджується, що всі заяви мера Львова Садового та головного архітектора Чаплінського щодо начебто порушень та недотримання законодавства з боку ТОВ «Будівельна кераміка Львова» є брехливими та маніпулятивними. Чиновники міськради не керуються містобудівним законодавством, зловживають службовим становищем і перевищують свої повноваження», – говорить представник інвесторів проекту та співзасновник «Девелоперської компанії «Моя країна» Тетяна Овчаренко.

Забудовник відомий своєю публічною позицією завдяки тому, що відкрито виступив проти корупції у Львівській мерії.

Як відомо, девелоперська компанії «Моя країна» близько року намагається у Львові втілити інвестиційний проект вартістю 715 мільйонів гривень. Інвестори на власному прикладі відчули, що цей шлях у Львові схожий на пекло, якщо ти не в «долі» з Андрієм Садовим.

Забудовники також запросили мера Львова Андрія Садового та головного архітектора міста Юліана Чаплінського разом пройти перевірку на поліграфі.

У червні цього року після чергової відмови міської влади у наданні містобудівних умов та обмежень на паркані забудови з’явився напис: «Будуємо без хабарів». Однак чиновники Львівської міської ради розцінили це як «незаконну рекламу» і 12 серпня примусово його демонтували. Після цього для Андрія Садового вздовж вул. Стрийської написали: «Проти корупції у Львові».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *