ОСТАННІ НОВИНИ

«Рятуючи сина», чоловік віддав шахраям значну суму грошей

|

Мешканець Миколаєва передав зловмисникам чотири тисячі доларів США та три з половиною тисячі євро, «рятуючи» сина від неприємностей. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

шахраї

До Миколаївського відділення поліції 26 вересня,  звернувся 64-річний мешканець Миколаєва з заявою про те, що невідома особа шляхом обману та зловживання довірою заволоділа його коштами.

Як встановили працівники поліції, до чоловіка  посеред ночі зателефонував невідомий,  назвався його сином та повідомив, що йому терміново потрібні вісім тисяч доларів США. Начебто, він потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинули люди і щоб «вирішити» питання  йому необхідні гроші, за якими до батька прийде його товариш.  Чоловік повірив, що розмовляє з сином та передав незнайомцеві чотири тисячі доларів та три з половиною тисячі євро.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, триває слідство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

«Попри всі застереження, зловмисникам все-таки вдається видурювати таким чином гроші у довірливих громадян. Телефонують шахраї переважно вночі, щоб жертві важко було зорієнтуватися у ситуації. Тож звертаємося до місцевих мешканців з проханням у таких випадках не панікувати та одразу телефонувати до поліції, і в жодному разі не передавати гроші незнайомцям», – зазначив начальник Стрийського відділу поліції підполковник поліції Іван Малиш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *