ОСТАННІ НОВИНИ

Звільненні за «законом Савченко» уже скоїли більше 20 вбивств

|

Через дію так званого закону Савченко близько 20 осіб, яких випустили із тюрем, скоїли вбивства. Про це сьогодні, 28 вересня, під час брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко, передає кореспондент Львівського порталу.

тюрма

За його словами, цей закон має багато негативних наслідків сьогодні.

«Відповідно зараз йде мова про те, що його треба або змінити у розрізі тяжких злочинів, або відмінити взагалі і напрацьовувати новий нормативний документ, бо ті наслідки, до яких привела дія цього закону – вони досить страшні», – повідомив він.

Також радник міністра зазначив, що більше семи тисяч осіб завдяки цьому закону повиходили із тюрем.

«Більше 7 тисяч чоловік вийшли за ним на волю. Законотворці хотіли  розвантажити слідчі ізолятори. Слідчі ізолятори не розвантажилися, а розвантажилися тюрми, виходять злочинці. Вони роблять рецидиви – повторюють свої злочини. У нас уже більше 20 вбивств тими, хто випущений за законом Савченко», – розповів він.

Додамо, що у грудні 2015 року було прийнято Радою та підписано Президентом закон «Про вдосконалення порядку зараховування судом попереднього ув’язнення у строк покарання», співавтором якого є ув’язнена Надія Савченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *