ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії Сухопутних військ розпочали тренінги для військових психологів

|

На базі Національної академії сухопутних військ розпочався перший цикл тренінгів для фахівців з морально-психологічного забезпечення, який триватиме впродовж п’яти днів під керівництвом хорватських спеціалістів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

5

 

За цей час програмний директор фонду «Stabilization Support Services» Дермот Гамільтон й інструктор Зоран Комар в рамках тренінгу з навчальної програми «Військово-психологічні методи» ознайомлять представників військових частин гарнізону, навчального закладу, а також курсантів Академії, які навчаються за спеціальністю «виховна робота», із місцем і роллю військової психології у сучасній армії, конкретними обов’язками військових психологів в армійському середовищі, залежно від виду та роду Збройних Сил, особливостями психологічної підготовки військовослужбовців до бою тощо.

Також, значну увагу іноземні фахівці звернуть на мотивуючі та демотивуючі фактори участі бійців у бойових діях, психологічну підготовку до дій в екстремальних умовах, а також навчатимуть офіцерів методам відновлення, кризовому втручанню та техніці аналізу стресу.

1

Окрім суто теоретичних занять значну частину часу відведено на практичні тренінги та вправи.

«Нам надзвичайно цікаво побачити, які методики та засоби використовують іноземні фахівці для вирішення проблем, з якими стикаються військовослужбовці до, під час та після бою. Все найцікавіше та найкорисливіше, чому навчать за час тренінгу наші хорватські колеги, безумовно, буде впроваджено до навчального процесу наших курсантів та слухачів»,— розповідає начальник кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ полковник Андрій Романишин.

8

Загалом для різних груп військовослужбовців цей тренінг триватиме до 14 жовтня, а його організатори поставили собі за мету підготувати за цією програмою до двох сотень українських військових психологів.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *