ОСТАННІ НОВИНИ

На польському кордоні в бійця АТО вимагали зняти зі скла червоно-чорний стяг

|

Львівська обласна рада ухвалила звернення про наругу польських прикордонників над червоно-чорним прапором. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

кордон

Львівська обласна рада засудила факт наруги з боку польських прикордонників над червоно-чорним прапором та закликала Міністерство закордонних справ України належно відреагувати на цей випадок.

У зверненні йдеться про інцидент, який стався на українсько-польському кордоні із учасником російсько-української війни, свободівцем Тарасом Личком.

«8 вересня 2016 року польські прикордонники на пункті пропуску Рава-Руська-Гребенне вимагали від учасника російсько-української війни, «кіборга» Луганського аеропорту Тараса Личка викинути в смітник прикріплений на лобовому склі його автомобіля червоно-чорний прапор. Згідно із ст.1 Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України в ХХ ст.» вояки Української повстанської армії визнані борцями за Незалежність України. Саме під червоно-чорним прапором сотні тисяч українських повстанців впродовж двох десятиліть зі зброєю в руках виконували першу заповідь українського націоналіста: «Здобудеш Українську Державу або згинеш у боротьбі за неї». Значна кількість сучасних борців за територіальну цілісність України також вважає червоно-чорний прапор символом боротьби проти російського агресора», – йдеться у зверненні.

Депутати зазначають, що схожі провокації з боку польських прикордонників набувають масового характеру, що не сприяє українсько-польському порозумінню.

Львівська обласна рада закликає МЗС на міждержавному рівні засудити факт наруги над українською національною пам’яттю з боку польських прикордонників та докласти всіх зусиль для промоції української історії в РП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *