ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині діти в гонитві за оленями потрапили у ЄС

|

Вчора,прикордонники відділу «Лопушанка» під час перевірки українсько-польської ділянки кордону, виявили двох невідомих, які перелізли загороджувальний паркан та прямували в бік Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

157

Наряд вжив заходів до затримання невідомих, викликав групу реагування з відділу прикордонної служби, черговий якого також проінформував польських колег щодо можливого порушення спільного кордону. Однак як з’ясувалось – такої потреби не було. Невідомими виявились місцеві хлопчаки, 14-ти та 15-ти років, які проживають в селі Хащів, Турківського району, і які навмисно перелізли паркан із власної цікавості. Хлопців прикордонники відвезли на підрозділ та напоїли гарячим чаєм із фірмовою солдатською випічкою. З’ясувавши хто вони і звідки – повідомили батьків «юних натуралістів», – останні, після чаювання із солдатами строковиками, розповіли що перелізти паркан їх спонукало бажання зафільмувати стадо диких оленів.

Звісно що такі режисерські «подвиги» підлітків не є законними, однак начальник прикордонного підрозділу обмежився зауваженням для хлопчаків та попрохав матерів, які невдовзі приїхали з документами хлопців на відділ, провести виховну роботу з ними.

Школярі в свою чергу пообіцяли навідуватися до прикордонників тільки офіційно, у тому числі і на зборах місцевого клубу «Юних друзів прикордонників» і більше не ставити “на вуха” українських та польських охоронців рубежу держави.

Також впродовж цієї доби прикордонники Мостиського загону притягнули до адміністративної відповідальності двох іноземців, які перевищили терміни перебування в Україні, а на пункті пропуску «Шегині» прикордонний наряд попередив незаконне ввезення автомобіля марки «Фольксваген» польської реєстрації. Автівка в’їжджала в Україну під чужими реєстраційними документами, оскільки VIN-код кузова не співпадав із зазначеним у технічному паспорті «фольксвагена». По даному факту проінформовані працівники Нацполіції України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *