На Львівщині шукали останки воїнів, а натрапили на документи підпілля

|

Громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», у селі Зашків Золочівського району Львівської області, проводила пошукові дослідження місць ймовірних захоронень вояків Робітничої Селянської Червоної Армії та українських військовиків з 14 піхотної дивізії зброї СС «Галичина» та натрапила на документи українського Визвольного підпілля. Про це Львівському порталу повідомили у ГО «Товариство «Пам’ять».

93

Дослідники шукали захоронення військовослужбовців, які виникли наприкінці липня 1944 року підчас боїв між німецькими та радянськими збройними формуваннями.

Підчас шурфування ймовірних місць захоронень, на глибині 0.4 м. від сучасної поверхні, було знайдено молочний бідон. Дослідивши вміст бідону з’ясували, що в ньому зберігаються різні друковані матеріали українського Визвольного підпілля, які використовувались в боротьбі проти московських окупантів на Золочівщині в 1951 році. Стан збереження документів дуже добрий. Знахідку передано для консервації та дослідження директору меморіального музею «Тюрма на Лонцького» п. Руслану Забілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *