ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`ян запрошують на вечір «Віденської класики»

|

У Львівській обласній філармонії 12 жовтня відбудеться вечір «Віденської класики» симфонічного оркестру «K&K Philharmoniker». Про це Львівському порталу повідомили у пре-службі Львівської міської ради.

львівська філармонія

Концерт  розпочнеться симфонією Вольфганга Амадея Моцарта «Haffner», диригуватиме Максиміліан Кендлінгер. Також в програмі  концерту звучатимуть твори – симфонія «Eroica» Людвіґа ван Бетховена та Концерт для віолончелі з оркестром  № 1 «Unser Vater» Маттіаса  Кендлінгера, диригуватиме Маттіас Кендлінгер. Соліст концерту – всесвітньовідомий австрійський віолончеліст Фрідріх Кляйнгапль.

Австрійський імпресаріо, композитор та диригент Маттіас Георг Кендлінгер заснував симфонічний оркестр K&K Philharmoniker в 2002р., основний склад якого нараховує понад 60 музикантів, згодом заснував K&K Opernchor (сучасна назва – Український Національний Хор Львів), австрійський K&K Ballett, симфонічний оркестр K&K Symphoniker, а також  музичний фестиваль „Tiroler Beethoven Tage“. За відмінну музичну якість та незвичну харизму Маттіас Кендлінгер та його симфонічний оркестр K&K Philharmoniker отримали  загальноєвропейське визнання. За час від заснування K&K Philharmoniker записав 18 CD- дисків з творами Л. Бетховена, А. Дворжака, П. Чайковського, Р. Вагнера та творами Маттіаса Георга Кендлінгера.

Фрідріх Кляйнгапль австрійський віолончеліст з бельгійським корінням постійно гастролює у великих європейських містах, а також у США, Канаді, Колумбії, Венесуелі, Мексиці та Китаї. Майстерність виконання Фрідріха Кляйнгапля запалює іскри, вона пристрасна та індивідуальна. З 2008 р. він грає на віолончелі відомого майстра Джованні Батиста Гваданіні Piacenza 1743 «ex von Zweygberg» з колекції рідкісних інструментів національного банку Австрії.

Почуття прекрасного, насолода красою форми та ідеальністю композицій Моцарта, Бетховена та Кендлінгера стануть основою цього концерту.

Більше інформації – за тел/факс: 032/ 255-10-55 (54) .

Фото: philharmonic-lviv.virtual.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *