ОСТАННІ НОВИНИ

Харківська поліція наносить багатомільйонні збитки львівському підприємству через надумані звинувачення

|

Холодногірське відділення Нацполіціі в Харківській області вилучило у ТД «Галпідшипник» товару на 7,5 мільйона гривень і саботує його повернення. Про це пише «Дзеркало тижня» у статті «Підшипникова мафія» під маскою харківської поліції».

pidship

За інформацією видання, поліція відкрила кримінальне провадження через сфабриковану скаргу про продаж неякісних підшипників на суму 4 428 грн, кваліфікувавши це як «шахрайство в особливо великих розмірах». Незабаром після цього слідчі заарештували продукцію “Галпідшипника” не тільки з харківської філії, а й з відділень в Запоріжжі і Києві, а також з львівської штаб-квартири. Підшипники зберігалися і зберігаються в непристосованих для цього умовах, що може привести до значного збитку.

Також поліція проводить допити контрагентів підприємства, не маючи для цього чітких процесуальних обгрунтувань, так як кримінальне провадження за півроку так і залишилося «фактовим», конкретним особам про підозру так і не оголосили. За минулі півроку з 46 тисяч штук підшипників, вилучених під час обшуків на складах компанії, експертизу провели лише для семи підшипників виробництва Харківського підшипникового заводу. Експертиза повністю підтвердила їх автентичність. На думку авторів, правоохоронці прагнуть не розібратися по суті справи, а намагаються заблокувати роботу підприємства

На даний момент юристи “Галпідшипника” змогли добитися повернення продукції, вилученої в Києві, Харкові та Запоріжжі. Однак визначення Ленінського райсуду м. Харкова про зняття арешту з основних запасів підшипників, заарештованих у Львові, не виконано досі. Така тяганина відбувається через саботаж начальника слідчого відділу Холодногірського відділення Нацполіції Багдасарова та його начальника, керівника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Бударного.

Автори статті пов’язують тиск на підприємство саме харківськими правоохоронцями з тим фактом, що саме в Харкові базується основний конкурент ПП “Галпідшипник” – ТД “Ірбіс”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *