ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком узаконив незаконні багатоповерхівки на Шевченка

Соломія Григор'єва, Львівський портал

|

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР відбулося затвердження містобудівних умов та обмежень трьох будинків на вулиці Шевченка, 60 які, фактично, вже є збудованими. Про це з місця подій повідомляє кореспондент Львівського порталу.

257

Перед тим як узаконити незаконні багатоповерхівки на Шевченка головний архітектор Львова Юліан Чаплінський «пишався», що місто знизило поверховість хмародерів.

«Це об’єкт починається з проекту на 22 поверхи, але забудовник пішов на наші прохання і понизив висотність до 12 поверхів. У майбутньому має бути збудовано чотири квартали. А зараз подаються на містобудівні умови погодження на центр дитячого дозвілля та три черги будівництва», – повідоми він.

Не зважаючи на те, що три черги будинків уже зведено, у членів виконкому не виникло жодних зауважень до забудовника і вони одноголосно проголосували за псевдо-початок будівництва. Єдине питання яке зацікавило членів комісії, чи вистачить садочку для такої забудови, на що Юліан Чаплінський дав схвальну відповідь.

Також стало відомо, що загальна площа території під забудову становить сім гектарів.

Тепер за законодавством забудовник має здати три будинки та садочок і лише після цього будувати далі…

Як відомо, Замовником будівництва ЖК «Семицвіт» виступає ТзОВ «Патриаком». Будівництво житлових будинків велося за зміниненим проектом (із значно більшою поверховістю), ніж був раніше затверджений міською радою. Про те, що забудовник немає містобудівних умов та обмежень, а будинки збудували з порушенням стало відомо після того як Держархбудінспекція м.Львова відмовила забудовнику у видачі декларації про готовність об’єкту. Подані забудовником техніко- економічні показники відрізнялися від тих на які видано дозвіл, поверховість інша, площі, проектне рішення, фасади і тд. Через це ДАБІ не видає декларацію, а забудовник не може здати будинки в експлуатацію, а покупці оформити право власності на квартири. Відтак забудовник за допомогою чиновників міською ради почав зачищати «хвости».

Цікаво, що головний архітектор міста Юліан Чаплінський, який неодноразово висловлював свою «принципову» позицію щодо дотримання містобудівного законодавства та виступав проти незаконних забудов, не може не знати, що грубо порушує містобудівне законодавство. Так само очевидно, що головний архітектор не міг не знати, що будівництво на вул.Шевченка, 60 ведеться з порушеннями і без належної документації.

Не міг не знати про незаконне будівництво і мер Львова Андрій Садовий, без рішення якого жодне будівництво чи його блокування у Львові не відбувається. Мер Львова неодноразово заявляв про недопустимість незаконних будівництв у Львові і навіть оприлюднив список так званих «скандальних забудов». Проте будівництво на Шевченка, 60 і ряд інших з явними порушеннями містобудівного законодавства в цей список чомусь не потрапили…

За інформацією «Львівського порталу» забудовник ТзОВ «Патриаком» вже сплатив до міської ради сім тисяч гривень інвестиційного внеску, а також зобов’язався передати ЛМР (як інвестиційний внесок) квартири площею 15% від загальної площі житлових квартир. Щоб сплатити такий мізерний інвестиційний внесок (а при таких обсягах будівництва, насправді, сума мала вимірюватись мільйонами) в бюджет міста забудовник мав це погодити з міською владою. А оскільки такі рішення ухвалюються виключно з «благословення» мера Львова, фірма-забудовник, очевидно, без жодних побоювань щодо ризиків реалізації свого проекту продовжувала незаконне будівництво…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *