ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові колективи Буського та Старосамбірського районів представлять традиції свого краю

|

У неділю, 25 вересня, у приміщенні Львівської обласної філармонії колективи Буського та Старосамбірського районів представлять глядачам найкращі зразки мистецтва свого краю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

ukrayinski-diti

Зокрема, об 11:00 год. творчість Буського району презентуватимуть у виступі «Галицька Венеція пісенно славить Волю рідної землі».

«Святкове дійство відобразить історичні та пам’ятні події, величні постаті минулого та сучасності. Це буде мистецька розповідь про Буський край та його перлини за участі кращих колективів та самобутніх перлин народної творчості. Гостей княжого міста Лева гостинно вітатимуть диво-короваєм, який вінчатимуть 25 золотих колосків – символів Незалежності України»,- розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська

А о 16:00 год. представить свій творчий потенціал Старосамбірський район.

«Мистецький звіт району «Мелодії Бойківського краю» ознайомить глядача з автентикою, історією та традиціями Бойківського краю через художню самодіяльність колективів району, а також талановитих виконавців, що прославляють бойківську культуру за кордоном. Також представлять лірику та прозу видатних учасників Всеукраїнського товариства «Письменники Бойківщини». Глядач має можливість оцінити справжнє повсякденне та святкове життя бойків, розкрити багатство душі, колоритність вбрання, багатогранність культури»,- зазначила директор департаменту.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *