ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину прибули вже усі паралімпійці Ріо-де-Жанейро-2016

|

23 вересня 2016 року до рідного краю потягами прибули друга й третя групи спортсменів Львівщини – учасників XV літніх Паралімпійських Ігор 2016 року у складі національної збірної команди України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

9

Щирими «Слава Україні» й оплесками від представників влади, батьків, рідних, друзів, тренерів, юних спортсменів, численних уболівальників та журналістів на головному залізничному вокзалі Львова вітали членів паралімпійської збірної України: чемпіона Ігор Віктора Дідуха (настільний теніс, Буський район), срібного та бронзового призера Ігор Роман Павлика (легка атлетика, Пустомитівський район), а також учасників Ігор львів’ян Орисю Ільчину (плавання) й Роксоляну Дзьобу-Балян (стрільба з лука) та старшого тренера збірної команди України зі стрільби з лука львів’янина О.П. Ільяшенка. Разом зі спортсменами Львівщини прибули й двоє представників Івано-Франківщини.

Привітати учасників XV літніх Паралімпійських Ігор 2016 року на головний залізничний вокзал Львова прибули також і заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Маріанна Вільшинська, голова Бузької райдержадміністрації Петро Мороз, голова Пустомитівської райдержадміністрації Володимир Говенко, голова Пустомитівської районної ради Галина Гичка, Сокільницький сільський голова Тарас Сулимко, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, директор обласного центру «Інваспорт» Мирослав Николаєв, завідувачі секторів молоді й спорту Буської та Пустомитівської райдержадміністрацій Дмитро Татарин і Євген Гладиш, представники депутатського корпусу та велика кількість журналістів

Загалом спортсмени Львівщини здобули в Ріо-де-Жанейро 5 медалей Паралімпійських ігор 2016 року: 3 золоті, 1 срібну, 1 бронзову. Зокрема володарями «золотих» медалей стали: Антон Дацко (фехтування на візках), Андрій Демчук (фехтування на візках), Віктор Дідух (настільний теніс). Титулований Роман Павлик виборов «срібну» (біг на дистанції 400 метрів) та «бронзову» (стрибок у довжину) нагороди в легкоатлетичному турнірі.

В складі тренерського корпусу Львівську область представляли й четверо фахівців Львівщини:

– О.П. Ільяшенко (старший тренер, стрільба з лука);

– О.І. Дідух (тренер, настільний теніс);

– О.С. Сальнікова (тренер, плавання);

– С.М. Колеснікова (тренер, фехтування на візках).

Вітаємо паралімпійців Львівщини та їхніх тренерів з успішним виступом на XV літніх Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро!

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *