ОСТАННІ НОВИНИ

Мінфін розмістив єврооблігації за найнижчою в історії України ставкою

|

Міністерство фінансів України розмістило єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії США за найнижчою в історії України ставкою у 1,471%. Про це на своїй сторінці у Facebook написав мінстр фінансів Олександр Данилюк.

“Розмістили єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії США за найнижчою в історії України ставкою у 1,471%. Це ще одне підтвердження того, що ми йдемо правильним шляхом. Це ще одна перемога”, – написав він.

Як повідомлялося раніше, уряд доручив Данилюку здійснити зовнішнє державне запозичення. Напередодні Кабінет міністрів затвердив умови випуску облігацій зовнішньої позики під гарантії США.

Відповідно до умов, облігації зовнішньої позики випускаються загальним обсягом 1 млрд доларів. Номінальна вартість однієї облігації – 200 тисяч доларів або більша сума, яка є цілим числом, кратним 1 тис доларів.

Передбачалося, що облігації будуть випускатися за ставкою не вище 2,5% річних. Термін погашення облігацій – 29 вересня 2021 року.

Як відомо, ця гарантійна відповідна угода з урядом США є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України.

Вона покликана підтримати програми економічних реформ України, що підтримується МВФ, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародної спільноти, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.

Крім того, це вже третя угода зі США про кредитні гарантії. Попередні дві також були по одному мільярду доларів кожна у 2015 та 2014 роках відповідно.

Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *