ОСТАННІ НОВИНИ

Хочуть розігнати Львівський «майдан» учасників АТО

|

Керівництво мерії дало вказівку ліквідувати наметове містечко АТОвців у Львові. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих Богдана Сірків передає кореспондент Львівського порталу.

63

За даними Богдани Сірків, наметове містечко під ЛМР хочуть знести «чужими руками».

«Сьогодні нам зателефонували з Центру надання послуг учасникам АТО міста Львова і повідомили, що «зверху» дано вказівку знести наше наметове містечко будь-яким способом. І хочуть це зробити чужими руками.  Для цього у понеділок 26 вересня планують зібрати в малій сесійній залі Львівської міської ради громадські організації Львова, щоб нібито почути від них згоду на знесення.

У нас виникає запитання, які такі громадські організації підтримають ущемлення прав тих людей, які захищали цілісність нашої країни на Сході і заплатили своїм життям і здоров’ям за це?», – дивується Богдана Сірків.

Водночас голова спілки нагадує чиновникам, що мітингарі реалізовують своє право на мирне зібрання, дане Конституцією. Окрім того вони збирають підписи під зверненням до Президента України про бездіяльність мерії.

«Учасники АТО і чисельні організації, які підтримали нашу безстрокову акцію, не дозволять знести намети. Ми реалізовуємо своє право, дане Конституцією, на мирне зібрання. І наостанок, але не останнє: дякуємо усім простим львів’янам, які щодня приходять до нашого майдану, висловлюють підтримку, допомагають продуктами і теплими речами. Завдяки цим людям ми зібрали вже понад 3 000 підписів під зверненням до Президента України про щодо бездіяльності мерії Львова в забезпечуванні земельними ділянками учасників АТО», – повідомила Богдана Сірків.

Як відомо, бійці АТО виступають проти бездіяльності міського голови Андрія Садового. За Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» АТОвці мають право на отримання земельної ділянки. Проте ще від початку бойових дій жодної частинки землі воякам не виділили.

Учасники бойових дій кажуть, що у них одна вимога: розпочати процес виділення землі АТОвцям від ЛМР та наголошують, що Львів – єдине місто, де не виконується вищезгаданий Закон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *