ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії Львова не почули благання батьків Кузьми: сквер таки буде

|

У Львові пропри заяву батьків співака Андрія Кузьменка хочуть будувати сквер його пам’яті. Про це Львівському  порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

skver

«Зрозуміло, що цю площу треба робити. Але тут є складність у тому, що ми повинні робити проект не тільки самого ландшафтного дизайну, але й узгоджувати винесення мереж Сьогодні вирішувалось, якому виконавчому органу віддати реалізацію цього проекту, і наразі погоджено, що цими роботами буде займатися управління архітектури», – повідомив голвонйи архітектор Львова Юліфан Чплінський.

Він також зазначив, що цьогоріч у міському бюджеті вже передбачили 500 тис грн на передпроектні роботи: ремонт мереж, консультації, підготовку попереднього завдання. Однак сам проект досить дорогий, оскільки тут планують використовувати дуже якісні матеріали, зокрема дизайнерські світильники та лавки і специфічне покриття. Відтак, місто домовилось із Благодійним Фондом імені Скрябіна про те, що він також візьме на себе частину фінансування – зокрема, купівлю цих декоративних елементів.

«Такі світильники дуже дорогі. Вони мають коштувати близько 800-2000 доларів за виріб. Йшла мова про те, що Фонд імені Кузьми Скрябіна бере на себе фінансування тих елементів, які безпосередньо асоціюються з Кузьмою. Збір коштів відбувся з ініціативи друга Кузьми, який запропонував за свої гроші розробити сайт. Тобто, фактично – це не збір коштів, який робить міськрада. Це приватна меценатська ініціатива, щоб зробити проект кращим і дорожчим», – додав Юліан Чаплінський.

Окрім того, він підкреслив, що на якісну реалізацію таких масштабних проектів потрібно як мінімум кілька років – і на обдумування ідеї, і на проектування, і на технічні роботи.

«Ніхто не обіцяв, що це буде наступного року. Скажімо, ми маємо Простір Синагог – його робили 7 років, і всі задоволені результатом. Маємо площу Митну, яка цьогоріч буде реалізована. Цей проект також втілювали в життя кілька років», – підкреслив Юліан Чаплінський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *