ОСТАННІ НОВИНИ

На залізниці «революція» у нарахуванні зарплати персоналу

|

З жовтня 2016 року ПАТ «Укрзалізниця» обіцяє запровадити принципово нову, прозору, справедливу та зрозумілу для кожного працівника систему оплати праці та мотивації персоналу. Головною метою цієї системи є підвищення ефективності та результативності праці всіх категорій персоналу залізниці. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

залізниця

Нова система мотивації ґрунтується на новій системі оцінки результатів праці на основі ключових показників ефективності (КПЕ). Вони будуть розроблені за єдиними правилами і за єдиною методологією.

Чим вищим є розряд робітника, тим більшим буде відсоток тарифної ставки. Наприклад, тарифна ставка робітника 6 розряду буде вища за тарифну ставку робітника 5 розряду на 15%. Загалом,  міжрозрядне співвідношення тарифних ставок робітників 1-6 розрядів становитиме 10, 12 і 15%.

Посадові оклади керівників, професіоналів, фахівців і технічних службовців диференційовано за рівнями управління (апарат управління філії, виробничий структурний підрозділ), групами з оплати праці з урахуванням значимості виду діяльності, рівня відповідальності, складності та новизни завдань.

«Вперше система оплати праці працівників залізничної галузі враховує ринкові чинники. Укрзалізниця отримала дані щодо ринкового рівня заробітної плати для масових наскрізних професій. Безумовно, що вийти на найкращі ринкові показники в короткий проміжок часу жодна компанія в нинішніх економічних умовах не може. Новий підхід дозволить поетапно наближати заробітну плату залізничників до ринкової», – зазначив член правління товариства Желько Марчек.

Після підвищення з 1 липня 2016 року тарифних ставок та посадових окладів на 20% і 25% Укрзалізниця піднялася у рейтингу середньомісячної заробітної плати на 3 сходинки вгору, із 17 на 14 місце в Україні. У новому положенні знову передбачено збільшення посадових окладів та тарифних ставок, тепер вже диференційовано.

У товаристві переконані, що впровадження нової системи підвищить продуктивністі праці, посилить мотивацію співробітників,  позитивно вплине на рівень лояльності та  залученості персоналу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *