ОСТАННІ НОВИНИ

На «Євробачення» з держбюджету пропонують дати півмільярда

|

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді виділити 455,7 млн гривень на підготовку та проведення міжнародного конкурсу естрадної пісні “Євробачення-2017” в Києві. Про це йдеться в законопроекті № 5000, зареєстрованому в парламенті 15 вересня, передають Українські Новини.

євробачення

Відповідна стаття передбачена в числі видатків Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Також Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді збільшити фінансування Міністерства культури на 22,2% до 3,3 млрд гривень в 2017 році.

Зокрема, на саме міністерство пропонується виділити 2,8 млрд гривень, з яких 647,3 млн гривень – фінансова підтримка національних театрів, 16,3 млн гривень – гранти Президента молодим діячам мистецтва для створення і реалізації творчих проектів, премії і стипендії за видатні досягнення у галузі культури, літератури, мистецтва, 396 млн гривень – забезпечення діяльності національних музеїв, національних і державних бібліотек, 14,2 млн гривень – будівництво другої черги Національного музею “Меморіал жертв голодомору”, 3,5 млн гривень – надання фінансової підтримки державного підприємства “Кримський дім”, 39,7 млн гривень – забезпечення діяльності Українського інституту книги, випуск книжкової продукції за програмою “Українська книга”.

Також Державному агентству з питань кіно пропонується виділити 515,9 млн гривень, з яких 501,5 млн гривень – на створення та розповсюдження національних фільмів, фінансова підтримка державного підприємства “Національний центр Олександра Довженка”.

Крім того, на Український інститут національної пам’яті пропонується виділити 25,5 млн гривень, з яких 12,3 млн. – на заходи з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам’яті, забезпечення діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності та Галузевого державного архіву Інституту національної пам’яті.

Нагадаємо, що цьогорічне «Євробачення» пройде у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *