ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським школам подарують ідентично відтворену копію «Букваря» Івана Федоровича

|

У п`ятницю, 23 вересня, о 13:00 год. у конференц-залі «Львівський» Premier Hotel Dnister о з відбудеться презентація та вручення усім школам Львова факсимільної копії «Букваря» Івана Федоровича. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

bukvar-fedorovicha

Благодійному фонду «Відродження історико-культурної спадщини України» ім. Героя України В. Г. Возницького вдалося створити факсимільне видання «Букваря» Івана Федоровича. Це унікальна копія, в якій вперше якнайповніше відтворено збережений примірник «Букваря» 1574 року з усіма особливостями та записами, що появилися протягом його існування.  Дерев’яна обкладинка, відповідний друк, мануфактурний папір – усе до найменшої деталі ідентичне до Букваря 1574 року.

До кожного Букваря також додається «Путівник до Букваря 1574 року», в якому розповідається про цінність першого «Букваря», його унікальність,  перші друкарні у Львові та цінність книг загалом.

Premier Hotel Dnister зробив благодійний внесок, щоб підтримати цей проект і подарувати кожній школі Львова це унікальне видання, з якого починається традиція навчальних посібників у східних слов’ян.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *