ОСТАННІ НОВИНИ

У Бельгії дозволили піти з життя шляхом евтаназії неповнолітньому хлопцю

|

Невиліковно хворий 17-річний бельгієць став першою неповнолітньою людиною королівства, якій дозволили піти з життя шляхом евтаназії. Два роки тому у Бельгії усунули вікові обмеження на евтаназію.

evtanaziya

Підліток, ім’я якого не розголошують, “страждав через нестерпний фізичний біль”, повідомив керівник федеральної комісії з евтаназії, передає ВВС-Україна.

Бельгія є єдиною країною, яка дозволяє неповнолітнім будь-якого віку обирати евтаназію. Але вони повинні бути при здоровому глузді й мати останню стадію невиліковної хвороби.

Батьки дітей до 18-ти років також повинні дати згоду.

Голова комісії з евтаназії Вім Дістельманс розповів, що підлітку було “майже 18 років”. Лікарі застосували “паліативну седацію”, яка передбачає введення пацієнта у штучну кому.

“На щастя, це питання [евтаназії] розглядається відносно дуже малої кількості дітей, але це не означає, що ми повинні відмовити їм у праві на гідну смерть”, – сказав він в інтерв’ю Het Nieuwsblad.

Нідерланди також дозволяють евтаназію для неповнолітніх, але вони повинні бути старшими 12-ти років.

Бельгія зняла вікові обмеження для добровільного відходу з життя 2014 року, попри скептицизм частини священиків і педіатрів.

Крім трьох монархій Бенілюксу, евтаназія також легальна у Швейцарії, Колумбії, Канаді, а також в американських штатах Орегон, Вашингтон, Вермонт і Монтана.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *