ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ надаватимуть безкоштовну реабілітаційну допомогу постраждалим на війні

Олена Тищенко, Львівський портал

|

Школа реабілітаційної медицини УКУ відкриває соціальний проект «Простір можливостей», у рамках якого фізичні терапевти з міжнародним досвідом надаватимуть безкоштовну реабілітаційну допомогу військовослужбовцям, сім’ям військових, переселенцям та волонтерам. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

803

«Простір можливостей» стане першим проектом Реабілітаційного центру Школи реабілітаційної медицини УКУ (ШРМ), який на початку діятиме на базі спортивного залу Колегіуму УКУ.

Проект передбачає надання послуг з реабілітаційної медицини, а не переобладнання житла чи надання гуманітарної допомоги. Також клієнти зможуть отримати психологічну допомогу від фахівців Інституту психічного здоров’я УКУ (проект «Простір надії»), з яким налагоджене співробітництво в межах проекту.

«Клієнтами проекту є постраждалі з порушеннями функції кінцівок, м’язового тонусу, постави і ходи, координації рухів, з больовими симптомами в хребті. Сучасна фізична реабілітація передбачає визначення проблеми за участю клієнта під час обстеження. Фізичний терапевт нічого не нав’язує, а лише пропонує вирішення проблеми. Розробляє певний комплекс вправ з поетапністю. Клієнти зможуть пропрацювати його як на базі центру, так і вдома. Реабілітація – це завдання, яке виконується за активною участю клієнта, в плануванні та реалізації якого приймає участь фізичний терапевт», – пояснює академічний директор ШРМ Володимир Голик.

Реабілітаційну допомогу надаватимуть кваліфіковані фізичні терапевти Олександра Рягузова та Станіслав Агафонов, які мають досвід співпраці з міжнародною реабілітаційною організацією Handicap International на території України. Це всесвітня організація зі штаб-квартирою у Франції, завдання якої – надання гострої реабілітаційної допомоги у будь-яких куточках світу впродовж 72 годин після катастрофи (військові конфлікти, землетруси, пожежі, природні катаклізми).

«У Львові є багато волонтерських і громадських організацій, які опікуються постраждалими навіть з інших областей. Через великий запит на реабілітаційні послуги фізичних терапевтів не вистачає. Ми маємо вільні руки і ці руки відкриті до того, щоб максимально ефективно допомагати», – додав Володимир Голик.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *