ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала мільярд від МВФ

|

Україна отримала кошти третього траншу кредиту в рамках програми з Міжнародним валютним фондом, повідомили УНІАН у прес-службі Національного банку України.

мвф

За інформацією НБУ, надійшли кошти у розмірі еквіваленту 1 млрд дол., як і очікувалося в рамках рішення Ради директорів Фонду, оприлюдненого пізно ввечері 14 вересня.

Як згодом повідомили в Міністерстві фінансів України, кредитні кошти залучені за ставкою 3% річних, ставка одноразової комісії за резервування коштів становить 0,15%,∙ставка сервісного збору – 0,5% від суми траншу.

Також Мінфін зазначив, що кожен транш погашається з урахуванням трирічного пільгового періоду, при цьому виплата відсотків здійснюється щоквартально.

Після пільгового періоду погашення основної суми кредиту проводиться рівними частинами щокварталу протягом 2-х років.

Раніше, 15 вересня, голова НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що вступ третього траншу від МВФ у розмірі еквіваленту 1 млрд дол. у СПЗ (спеціальні права запозичення) та інших валютах очікується 16 вересня, і кошти будуть зараховані на поповнення міжнародних резервів України. Крім того, за її словами, найближчим часом Фонд оприлюднює оновлений меморандум, який містить умови продовження співпраці з МВФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *